Áttörés a kültéri bútorok terén: bemutatjuk a fast dry foam technológiát!

2019. May 15.
Design terasz bútor
A nyári esőzések számtalan vendéglátóhely tulajdonosnak okoznak bosszúságot, hiszen nem csak a forgalomban okoznak kiesést, de időt és energiát igényel a bútorok beszedése és megszárítása is. Utóbbira megoldást nyújt a fast dry foam technológia, mely új ajtókat nyit a kültéri bútorok világában.

Mi is az a fast dry foam technológia?

A fast dry foam egy kiváló minőségű szivacs, melyet kifejezetten kültéri bútorokhoz való felhasználásra terveztek. Különlegessége abban áll, hogy a nyitott cellás struktúra lehetővé teszi a folyadék keresztüláramlását az anyagon. A hagyományos szivacsokkal ellentétben így az ilyen módon kialakított szivacs átengedi a folyadékot ahelyett, hogy felszívná azt. Az anyag továbbá légáteresztő és nem penészedik be, emiatt pedig hosszú távon is megbízható és tartós.

Kültéri bútorok esetében a technológia praktikus megoldást jelent az esős napokon, hiszen kialakításának köszönhetően nem kell óvni a víztől, valamint az ülőfelület is gyorsan megszárad.

Mikor veheti hasznát a technológiának?

Egy kiadós nyári eső esetén két lehetőség van a teraszon lévő bútorokkal kapcsolatban: beszedni őket, amilyen gyorsan csak lehet, vagy kint hagyni az esőben. Az első rengeteg időt és energiát igényel, míg a másodikkal a bútorok élettartamának rövidülését kockáztatjuk.

A fast dry foam technológiával kialakított kültéri bútorok a legnagyobb esőben is helytállnak, élettartalmuk pedig többszöröse lehet a hagyományos darabokénál. A víz-és légáteresztő anyag gondoskodik a gyors száradásról, illetve arról, hogy a bútor hosszú távon se penészedjen, roncsolódjon.

A gyors száradásnak köszönhetően a vendégek már akár fél óra – egy órával a vihar elvonulása után helyet foglalhatnak a teraszon, míg a hagyományos bútorok esetében ez az idő több óra hossza is lenne, ami további forgalomkiesést okoz.

A Dublino újabb kollekciós kültéri bútorai már ezzel a technológiával készültek. Nem pusztán a fast dry foam szivacs teszi őket ellenállóvá az esőzésekkel szemben, alumínium vázuknak köszönhetően a rozsdásodás is kizárt esetükben.

Kínálatunkban megtalálhatóak az ideális darabok mind hotelek, mind éttermek és színvonalas kiülős helyek berendezéséhez. Az exkluzív megjelenést kölcsönző hagyományos és napárnyékolóval ellátott pihenőágyaink remek szolgálatot tesznek szállodák wellness részlegén. Éttermek és elegáns kávézók teraszára praktikus és dekoratív választás lounge szettjeink egyike, melyek segítségével Cuba, Minorca vagy éppen Nizza hangulatát varázsolhatja vendéglátóhelyére.