Jól megválasztott fa szék és fa bárszék kombinációkkal újraálmodhatja vendéglátóhelyét

2020. February 02.
Jól megválasztott fa szék és fa bárszék kombinációkkal újraálmodhatja vendéglátóhelyét
A megfelelő berendezés kiválasztása alapjaiban határozza meg egy vendéglátóhely hangulatát, sőt, az ülőalkalmatosságok és asztalok játékos elrendezésével a térérzet is kiválóan alakítható. Ehhez kínál szuper megoldást, ha különböző magasságú székeket és asztalokat vetünk be akár egy lazább hangulatú bárban, akár egy elegánsabb étteremben, hiszen önmagában a bútorok magasságának váltakozása is tágítja vertikálisan a teret. Beltéri kollekcióink legújabb darabjai között több dekoratív fa szék és fa bárszék is megtalálható, amik kiválóan alkalmasak arra, hogy elérjük a kívánt hatást.

Miért előnyös választás a fa szék?

A fa szék praktikus eleme lehet pubok és bárok berendezésének, hiszen amellett, hogy strapabíró, könnyen tisztítható is. Az általános előnyök mellett az XTON termékcsalád modelljei megjelenésükben is sokszínűek, így egyaránt találhat közöttük vintage jellegű és klasszikus darabokat, valamint egyedi vonalvezetésű, modern székeket is. Egy kis kreativitással és tervezéssel egészen újragondolhatja vendéglátóhelyének belső tereit, kiemelve előnyeit, ettől pedig igényes vendégei is elégedettebbek lesznek.

Hogyan játszhatunk a fa bárszék és standard szék váltakozásával?

Bárszéket a bárpulthoz

Ezzel nem mondtunk talán semmi újat, mégis sok helyen kihagyják ezt a ziccert. Számtalan pubban és bárban található hagyományos bárpult, ahol a vendégek közvetlenül a pultosokkal szemben leülhetnek, értelemszerűen magasított bárszékre. A pultosok közelsége közvetlenné teszi a légkört a vendégek számára, az ilyen kialakítás pedig extra hellyel is szolgál. Ráadásul egy forgalmas napon nagy könnyebbséget is jelent, hiszen azáltal, hogy a bárszékek közötti foghíjak lényegében kijelölik a pulthoz való hozzáférés útját, a vendégeknek mutatják azt is, hova érdemes sorba állni, így nem özönlik el teljes hosszában a pultot, teljes káoszt okozva ezzel a rendelésben.

Magasított asztalszigetek bárszékek között

Szintén nagyszerű ötlet lehet egy-két „kiemelt” asztal létrehozása a vendégek számára. Akár a vendéglátóhely közepén, akár kétoldalt a falak mentén jól mutat egy-egy magasított asztalsziget és körülötte egy-egy sor fa bárszék. Születésnapok, céges rendezvények alkalmával vendégei élvezhetik az exkluzivitás hozzáadott értékét azzal, hogy a főasztalnál foglalnak helyet.

Szintkülönbségek kialakítása

A standard és magasított asztalok váltakozásával egyedi sormintát alakíthatunk ki, ezzel modernebbé téve vendéglátóhelyünk berendezését. A szintkülönbségek már első pillantásra is játékosságot sugallnak a belépő vendégek számára, továbbá a tér is tágasabbnak érződik tőlük. Megkönnyítheti az egymás melletti asztaloknál ülő társaságok beszélgetését is, hogy nem közvetlenül a másik füle mellett osztják meg személyes dolgaikat, hiszen az eltérő szinten lévő emberek nem zavarják egymás köreit.

Galéria

A galéria külső részére a lehető legjobb választás a magasított asztal és bárszék kombinációja. A fent ülők számára remek kilátást eredményez, míg a lent belépő vendégek könnyedén fellátnak az asztalokra, így például megtalálhatják a rájuk váró ismerőseiket. Természetesen az egységesség itt is fontos az összkép szempontjából. Az XTON termékcsaládban ezért hagyományos szék és bárszék párokat is talál, és a hozzájuk illő asztallábakat és asztallapokat is közvetlenül beszerezheti a Dublino készleteiből, létrehozva a tökéletes fa beltéri bútorkombinációt. Ismerje meg termékcsaládunkat, és kérje egyedi ajánlatunkat!