Hogyan válasszuk ki a megfelelő kültéri vendéglátós bútort?

2019. May 06.
Hogyan válasszuk ki a megfelelő kültéri vendéglátós bútort?
A nyári szezonban a legtöbb vendéglátóegységnek a terasz szinte elengedhetetlen része, ám a tökéletes vendégcsalogató terasz kialakítása nem egyszerű feladat. Mind a designt, mind a kialakítást illetően számos szempontot kell mérlegelni a tökéletes kültéri vendéglátós bútor kiválasztásakor annak érdekében, hogy hosszú távon is kielégítsük vendégeink igényeit.

A belső térhez passzoló stílus

A kültéri vendéglátós bútor vásárlásakor a praktikus szempontok mellett döntő fontosságú a megjelenés is. A vendéglátóhelynek egységes hangulatot kell tükröznie, így minden esetben a belső térhez passzoló bútorokat kell keresni. Legyen szó modern, rusztikus, romantikus vagy vintage stílusú teraszról, a Dublino széles választékában minden megtalálható a legegyszerűbb, hagyományos bútoroktól a design modellekig.


Kánikulában különösen fontos a kényelem

Kánikula idején vendégeink hűsölni szeretnének a teraszon, így ügyelni kell arra, hogy a kiválasztott székek ne forrósodjanak fel a legnagyobb melegben sem. A fém, és sok esetben a műanyag ülőrész is kellemetlen pillanatokat okozhatnak ilyenkor. A polyrattan kültéri bútorok nagy előnye, hogy nem szívják magukba a meleget, így kánikula idején is kényelmet biztosítanak a vendégeknek. A kopásálló polyrattan fonat ráadásul rendkívül strapabíró, ezáltal hosszú távon is megbízható megoldást kínál.

Számoljunk a szélsőséges időjárással

Nyáron könnyen előfordulhat, hogy egyik nap kánikula, másnap pedig heves esőzések fogadják a vendégeket, emiatt az időjárási szempontokat is érdemes figyelembe venni. A párás idő miatt fedett terasz esetében is felmerülhet a rozsdásodás problémája, ami hosszú távon sok bosszúságot okozhat. Az erős alumíniumvázas székek kialakítása kizárja a rozsdásodás lehetőségét, így hosszú esőzések, beázás, vagy a szél miatt sem kell aggódni.

A rakásolhatóság előnyei

Praktikus, ám annál fontosabb szempont, hogy a bútorokat egyszerűen és könnyedén el lehessen pakolni nyitvatartási időn kívüli időszakban. Ha a vendéglátóhely terasza utcai területre esik, úgy nélkülözhetetlen, hogy a bútorokat este össze-, illetve beszedjük. A Dublino kínálatában számtalan egymásba rakható szék található, melyek rengeteg időt és energiát spórolnak meg, amikor a kültéri bútorok elpakolására kerül a sor. További előnyük, hogy a rakásolhatóságnak köszönhetően kis helyen is könnyedén lehet őket tárolni.

Az estékre nem árt továbbá, ha felkészülünk néhány olyan kiegészítővel, ami vendégeink kényelmét szolgálhatja. Hűvösebb időjárás esetén biztosan szükség lesz például pokrócokra, de kis mécsesekkel vagy lampionokkal is barátságosabbá, illetve romantikusabbá tehetjük a terasz hangulatát.