Design Innovációk és Kényelem: A Vendéglátóhelyek új dimenziója 2024-ben

2024. January 25.
Design Innovációk és Kényelem: A Vendéglátóhelyek új dimenziója 2024-ben
Az idei évben a vendéglátóhelyek tervezése és berendezése terén olyan dinamikus változásokat tapasztalunk, amelyek nem csupán esztétikai élményt nyújtanak, hanem egyúttal tükrözik a vendéglátás jövőjét.

1. Bútorok:

 • Kényelem és funkcionalitás: A vendéglátóhelyeken egyre nagyobb hangsúlyt kap a kényelmes és funkcionális bútorok használata. Rugalmas ülőhelyek, állítható asztalok és ergonomikus székek segítik a vendégek kényelmét.

  •     Környezetbarát anyagok: A fenntartható és környezetbarát bútordizájn népszerűsége növekszik. Fából készült bútorok és újrahasznosított anyagok használata egyaránt fontos szempont.

  2. Kiegészítők:
  • Növények és zöld elemek: Az egyik legnagyobb újdonság a természet közelségének hangsúlyozása lesz, mind a vendéglátóhelyeket és a szállodákat érintve. A növények és zöld díszítőelemek egyre inkább megjelennek, fokozva a természetes és friss hangulatot. Beltéri kertek, függönyök és zöld falak is divatosak lehetnek.
  • Egyedi dekorációk: Az egyedi dekorációk és művészeti alkotások fokozzák a vendéglátóhelyek egyediségét és karakterét.


   3. Színek:

   • Földszínek: A meleg földszínek, például terrakotta, bézs és barna továbbra is divatosak. Ezek a színek hozzájárulnak a meleg és barátságos atmoszférához kül – és beltéren egyaránt.

   •     Frissesség: Az élénk színek, például türkiz és élénk zöld vagy kék, frissességet és lendületet hoznak a térbe. Ezek megjelenhetnek különböző anyagok, minták formájában is, hogy izgalmat hozzanak a letisztult helyiségekbe.

   4. Lámpák:

   • Hangulatos világítás: A hangulatos és lágy világításnak kiemelt szerepe van. Design lámpák, láncfények és lágy fényű lámpák segítenek létrehozni a kívánt hangulatot.

   •     Energia-hatékony megoldások: Az energia-hatékony LED lámpák és okos-világítás rendszerek a fenntarthatóságra való törekvés jegyében is népszerűek.


   5. Hangulat:

   • Intim atmoszféra: A vendéglátóhelyek tervezésénél az intimebb, otthonos hangulat iránti igény is erős. Kis zónák, szeparált területek segíthetik ezt elérni.

   •     Digitális élmények: Interaktív élmények, például okos telefonokkal vezérelhető rendszerek és digitális menük szintén részei lehetnek a modern vendéglátóhelyeknek. 

   Ezek csak általános iránymutatások, de mindenképpen fontos, hogy a trendek kombinálva legyenek az adott vendéglátóhely vagy szálloda saját stílusával. Mi a Dublino-nál készségesen állunk rendelkezésre, hogy a megfelelő szakmai háttérrel segítsük a teljes hangulat kialakítását.